Uitzoek tocht hoe of wat wordpress

Ik heb nu wel hosting en een eigen domeinnaam , maar hoe nu verder pfffff ! 

Ik heb het voor elkaar gekregen om wordpress te instaleren maar ik probeer een menu aan te maken en dat is toch wel even een zoekwerkje !
Ik ben op het gegeven moment gaan zoeken naar uitleg ; en dan heb ik het over duidelijke uitleg ! nu kwam ik een site tegen waarvan ik denk dat deze me echt gaat helpen ,er staan duidelijke uitleg filmpjes bij ,ik zal hier de link even plaatsen mischien ben jij ook opzoek naar duidelijke uitleg over wordpress ; uitleg

Ik heb nu een menu gemaakt ;dat is me gelukt , nu nog uitzoeken hoe ik de blogs in de juiste categorie kan plaatsen ( hier straks meer over )
Deze blog typ ik nu in word perfect zodat ik hem kan opslaan ,dan kan ik straks de tekst op mijn blog plaatsen, mocht ik dan wat fout doen dan heb ik altijd nog een kopie .